Poziv odgojno - obrazovnim ustanovama da se pridruže kampanji „Obojimo svijet u plavo“ u povodu Međunarodnog dan djeteta

Datum obavijesti: 15.11.2022

Konvenciju je do danas potpisalo 196 zemalja, čime je postala najbrže i najšire prihvaćen sporazum na području međunarodnih ljudskih prava u povijesti. Time je svijet dao obećanje da će svoj djeci biti osigurana jednaka prava te da će učiniti sve kako bi se zaštitila i osigurala njihova prava na život, razvoj, učenje i razvijanje do punih potencijala, bez diskriminacije.

Kako bismo zajedno ukazali na važnost poštivanja prava za svako dijete, pozivamo sve škole da se pridruže kampanji UNICEF-a „Obojimo svijet u plavo“. Ove godine, fokus je stavljen na ravnopravnost i inkluziju, te se nastoji ukazati na neophodnost poštivanja prava #ZaSvakoDijete.

Pridružiti se možete tako da u petak, 18. novembra 2022. godine, učenici i nastavnici obuku nešto u plavoj boji, te istaknu vlastite poruke ili slogane o pravima djece. Također, učenici mogu preuzeti vođenje časa, odnosno ulogu nastavnika. Fotografije timova možete poslati na adresu zasvakodijete.ba@gmail.com   ili objaviti na Facebook ili Instagram profilu škole, uz označavanje UNICEF-a u BiH @UNICEFBIH i hashtagova #MeđunarodniDanDjeteta #WorldChildrensDay#ZaSvakoDijete.

Fotografije će biti podijeljene na UNICEF-ovim društvenim mrežama, a najkreativniji timovi će biti nagrađeni Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail adresu zasvakodijete.ba@gmail.com .