• Predstavljen Zbornika radova s naučne/znanstvene konferencije „Web3 & Blockchain u Bosni i Hercegovini“

  Datum obavijesti: 26.02.2024

  Zbornik radova Web3 & Blockchain u Bosni i Hercegovini, sa naučno-stručne konferencija koja je održana prošlog proljeća, predstavljen je javnosti u Mostaru, u ponedjeljak, 26.02.2024. godine. Izdavači su Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i INTERA Tehnološki Park, koji su i organizirali konferenciju, okupivši stručnjake, naučnike, inovatore i entuzijaste iz različitih sektora, kako bi se razmotrile trenutne i buduće primjene ovih tehnologija u BiH.

 • Ministrici Duraković dodijeljeno priznanje za zalaganje u promicanju mira i ljubavi

  Datum obavijesti: 22.02.2024

  Na marginama 27. Evroazijskog ekonomskog samita u Istanbulu, federalnoj ministrici obrazovanja i nauke prof. dr. Jasni Duraković dodijeljen je "Certificate of Honor In Commemoration of Ringing the Bell of World Peace and Love", kao priznanje za njezino zalaganje u promicanju mira i ljubavi.

 • Ministrica Duraković na Samitu u Istanbulu govorila o važnosti edukacije mladih

  Datum obavijesti: 22.02.2024

  U sklopu trodnevne posjete Istanbulu, federalna ministrica obrazovanja i nauke prof.dr. Jasna Duraković sudjeluje i na globalnom samitu Marmara fondacije, 27. Euroazijskom ekonomskom samitu, koji se održava u srijedu i četvrtak, 21. i 22.02.2024. godine, u Istanbulu.

   

 • Predstavnici FMON-a pridružili se obilježavanju Dana maternjeg jezika

  Datum obavijesti: 21.02.2024

  Delegacija Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke je na poziv rukovodstva Međunarodne osnovne škole Mostar (International Primary School Mostar) posjetila ovu ustanovu i pridružila se obilježavanju Dana maternjeg jezika.

 • Ministrica Duraković posjetila Istanbul Ticaret Univerzitet

  Datum obavijesti: 21.02.2024

  U okviru trodnevene posjete Istanbulu, federalna ministrica obrazovanja i nauke prof. dr. Jasna Duraković obišla je u srijedu, 21.02.2024. godine, i Istanbul Ticaret Univerzitet, gdje je imala priliku razgovarati s rektorom prof. dr. Abdulhamitom Avsarom, dekanom prof. dr. Figenom Yildirimom i prof. dr. Israfilom Kuraleyom.

kontakt
Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke

dr. Ante Starčevića bb.
036 355-700
036 355-742
kabinet@fmon.gov.ba info@fmon.gov.ba