• Sretan Dan državnosti BiH!

  Datum obavijesti: 24.11.2022

  Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine čestita 25. novembar / studeni Dan državnosti BiH.

 • Obilježavanje Dana znanosti u FBiH

  Datum obavijesti: 23.11.2022

  Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti i ove će godine nizom događaja i aktivnosti obilježiti Dan znanosti u Federaciji Bosne i Hercegovine, a središnja svečanost bit će održana na sam Dan znanosti - 12. prosinca, u Mostaru.

 • Posljednji poziv korisnicima studentskih zajmova za otpis kamate

  Datum obavijesti: 22.11.2022

  Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti obavještava sve korisnike studentskih zajmova, odnosno sudužnike/jemce da do 31.12.2022. godine zaključe ugovor sa Ministarstvom o rokovima isplate osnovnog duga (u jednom iznosu ili obročno), čime se oslobađaju povrata zateznih kamata.

 • „Go Digital in BiH“

  Datum obavijesti: 17.11.2022

  Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) razvila je novu kreditnu liniju „Go Digital in BiH“ koja podržava mala i srednja preduzeća (MSP) u BiH u njihovim naporima da se digitalizuju.

 • FMON od ove godine dodjeljuje i priznanja Prijatelj nauke

  Datum obavijesti: 16.11.2022

  U povodu Dana nauke/znanosti u Federaciji BiH, koji se obilježeva 12. decembra/prosinca, ove godine će, uz nagrade za nauku u četiri kategorije, biti dodijeljeno i 15 priznanja Prijatelj nauke organizacijama i pojedincima za značajne uspjehe i evidentan doprinos organizaciji i razvoju  naučno-istraživačke i istraživačko-razvojne djelatnosti, te širenje spoznaja o značaju nauke i primjene razultata naučno-istraživačkog i istraživačko-razvojnog rada u svim oblastima društvenog i privrednog života  u Federaciji Bosne i Hercegovine i Bosni i Hercegovini u cjelini.

kontakt
Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke

dr. Ante Starčevića bb.
036 355-700
036 355-742
kabinet@fmon.gov.ba info@fmon.gov.ba