5. naučno-stručna konferencija „INN&TECH“

Datum obavijesti: 17/03/2022

Peta naučno-stručna konferencija „INN&TECH“ – konferencija o značaju razvoja tehnike, tehnologije, inovatorstva, inovativnosti i informacionih tehnologija održana je u srijedu, 16.03.2022. godine, u Sarajevu.

Naime, Centar za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i IT tehnologija – CRPIT, sa partnerima, organizira je ovu konferenciju, a uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti, te uz podršku i partnerstvo Univerziteta u Sarajevu, Bit Alijanse, Privredne komore FBiH i drugih partnera.

Cilj konferencije je ukazati na značaj tehničkih i IT oblasti za opći društveni interes, zatim obrazovanje i usmjeravanje mladih za oblasti tehničkih i informatičkih nauka, te neophodnosti sinergijskog djelovanja obrazovnog, naučnog i privrednog sektora, a kao rezultat inovativna i konkurentna privreda i poduzetništvo, te obrazovan kadar za potrebe tržište rada.

Na skupu su govornici kroz obraćanja, predavanja i panel diskusije istakli značaj ovih oblasti, te istaknuli na čemu se treba raditi i u kojem pravcu djelovati u cilju razvoja prosperitetnog društva i razvijanje privrede.

Jedan od predavača i govornika bio je i mr.sc. Jasmin Branković, pomoćnik ministra za nauku i tehnologije u Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke/znanosti.

Ciljna grupa učesnika konferencije su nastavnici i profesori u školama, univerzitetski profesori, privrednici, inovatori, osobe iz IT industrije, roditelji, studenti, učenici i svi koji su zainteresirani i koji smatraju da su oblasti informatičkih i tehničkih nauka značajne za opći društveni interes.

Galerija