Nova akademska 2021./2022. godina u Federaciji BiH

Datum obavijesti: 04/10/2021

Svečani početak nova akademska 2021./2022. godina na Sveučilištu u Mostaru predviđen je za ponedjeljak, 04.10.2021. godine, kada će nova akademska godina početi i na mostarskom Univerzitetu „Džemal Bijedić“ te na Univerzitetu u Tuzli.

Na univerzitetima u Zenici i Bihaću početak nove akademske godine planiran je za 11.10.2021. godine.

Brucoši na Univerzitetu u Sarajevu sa nastavom u novoj akademskoj godini počinju u ponedjeljak, 04.10.2021. godine, dok će za studente starijih godina, prema sadašnjim informacijama, nastava započeti 18.10 2021. godine.

Na svim javnim univerzitetima/Sveučilištu u Federaciji BiH predviđeno je klasično održavanje nastave, uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti čestita početak nove akademske 2021./2022. godine svim studentima i profesorima na visokoškolskim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa željom da uspješno realiziraju svoje studentske aktivnosti i obaveze te da ostanu dobro i zdravo.

Također, obavještava da će uskoro biti objavljen Javni poziv za podrške iz oblasti proširenog studentskog standarda, i to za podršku studentima s invaliditetom te za poticaj školovanju Roma, a odnose se na studente - državljane BiH s prebivalištem na području Federacije BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u BiH.

Istodobno će biti objavljen i Poziv na kandidiranje studenata za dodjelu podrške najboljim studentima, državljanima BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u Federaciji BiH.