FMON čestita Gimnaziji Mostar na uspješnom Sajmu nauke

Datum obavijesti: 24. 04. 2024

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke sa zadovoljstvom čestita Gimnaziji Mostar na izvrsno organiziranom Sajmu nauke. Ovaj dvodnevni događaj, održan 23. i 24.04.2024.godine, bio je ne samo izvor zabave već i prilika za učenike i profesore da podijele svoju strast prema nauci.

Posjetitelji su imali priliku iskusiti širok spektar aktivnosti koje su uključivale eksperimente, umjetničke radionice, STEM zanimljivosti i mnoge druge interaktivne projekte. Ova inicijativa nije samo promicala edukaciju već i poticala kreativnost i istraživački duh kod mladih.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke želi istaknuti važnost ovakvih događaja koji potiču interes učenika za znanost i tehnologiju. Takve inicijative ne samo da obogaćuju obrazovanje, već i doprinose razvoju budućih generacija stručnjaka.

Hvala svim profesorima, učenicima i posjetiteljima na angažmanu i podršci ovom fantastičnom događaju. Njihov doprinos stvara pozitivan utjecaj na obrazovanje i razvoj mladih talenata u našoj zajednici. 

/Foto: Gimnazija Mostar/

Galerija