Zahvalnica Ministarstvu za potporu IQPharm projektu

Slika 1.jpg

Datum obavijesti: 16.02.2024

Nakon gotovo tri godine implementacije Erasmus+ projekta za podizanje kapaciteta u visokom obrazovanju CBHE - Capacity Building in the field of Higher Education -,,Innovating quality assessment tools for pharmacy studies in Bosnia and Herzegovina“, Projektni tim IQPharm projekta uručio je u petak, 16.02.2024. godine, zahvalnicu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke i ministrici prof.dr. Jasni Duraković za konstantnu potporu u implementaciji ovog jako značajnog projekta.

Javni univerziteti iz Bosne i Hercegovine (Univerzitet u Sarajevu -koordinator, Univerzitet u Banja Luci, Univerzitet u Tuzli i Sveučilište u Mostaru), zajedno sa partnerima iz programskih zemalja (Sveučilište u Splitu, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet Chieti-Pescara i Univerzitet Dablin), postigli su mnogo na polju unaprjeđenja studija farmacije kroz razvoj alata i mehanizama za osiguranje kvaliteta svojih studijskih programa, a koji će imati velikog značaja u osnaživanju farmaceutske struke i uopće zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovini. 

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, kao pridruženi partner projekta, pratilo je njegovo realiziranje kroz različite projektne aktivnosti, a Projektni tim IQPharm projekta posebno se zahvalio na podršci za vrijeme održavanja Finalnog simpozija, koji je održan u Sarajevu, u periodu od 01. do 03.12.2023, godine, uz prisustvo savjetnika ministrice za visoko obrazovanje, nauku i tehnologije prof.dr. Seida Masnice i podršku Ministarstva.

Galerija