Ministrica Duraković uručila nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u FBiH

1000008770.jpg

Datum obavijesti: 18.12.2023

Federalna ministrica obrazovanja i nauke prof.dr. Jasna Duraković u ponedjeljak, 18.12.2023. godine, u Sarajevu, uručila je diplome i jednokratne novčane nagrade za 59 najboljih učenika osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH u školskoj 2022/2023.

Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke ministrica Duraković je uručila priznanja i za 55 osnovnih i srednjih škola koje su davale podstrek da učenici postignu vrhunske rezultate.

Danas svjedočimo snazi znanja, posvećenosti i odvažnosti naše mladeži, čije su sposobnosti i postignuća razlog ovog okupljanja“, kazala je ovim povodom Duraković, te naglasila da će Ministarstvo nastaviti provoditi aktivnosti za najbolje učenike sa svim školama u BiH u želji da prvenstveno ta djeca ostanu u BiH i da znanje zadržimo u zemlji.

Ponosna sam što danas slavimo njihove uspjehe koji predstavljaju nadu za budućnost ove zemlje“, istaknula je ministrica Duraković.

Izrazila je nadu da će ih nagrade potaći da dalje tragaju za znanjem i dodala da vjeruje da će postići puno jer podrška neće izostati.

Lucija Vujica, koja je završila OŠ "Ivana Brlić Mažuranić" u Ljubuškom, zahvalila je Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke što je prepoznalo trud i uspjeh učenika i što ga promoviše na način koji će motivirati buduće generacije.

Učenik 4. razreda Srednje tehničke škole u Bugojnu Enis Prijić naveo je da je danas važan dan kada se afirmiše uspjeh najboljih učenika jer će oni sutra graditi Bosnu i Hercegovinu.

Galerija