Ministrica Duraković prisustvovala na obilježavanju pedeset godina rada i djelovanja Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu

IMG-bf88e94c5d17193ebfe7d98a933fe05f-V.jpg

Federalna ministria obrazovanja i nauke prof. dr. Jasna Duraković prisustvovala je u Sarajevskoj vjećnici na obilježavanju pedeset godina rada i djelovanja Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu.

Tom prilikom ministrici Duraković uručeno je priznanje za Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke za podršku i afirmaciju Fakulteta zdravstvenih studija. Ministrica je u obraćanju podsjetila na neizmjeran značaj ove visokoškolske institucije.

“Ono što je važno istaknuti večeras na ovaj značajan jubilej, je da fakultet ostvaruje značajne naučne rezultate što pokazuje značajan broj akademskog osoblja iz profesije zdravstvenih nauka čemu treba i dalje težiti, a Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke će sigurno biti podrška svima vama, pogotovo naučnicima koji se bave naučno-istraživačkim radom. Kongres "Dani Fakulteta" zdravstvenih studija je važan ne samo za profesiju, već i širu društvenu javnost jer će se na Kongresu čiji je pokrovitelj Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, govoriti i o savremenim dostignućima u zdravstvenim naukama, a što posebnu važnost ima za kreiranje zdravstvene politike i zdravstvenog sistema u našoj zemlji. Cilj nam je ojačati profesije zdravstvenih nauka, otvoriti se prema EU, usvojiti nove direktive i ispoštovati zajedno sa svima vama propise koji se od nas očekuju. Još jedanput, čestitam 50 godina postojanja i uspješnog rada, a Federalno ministarstvo će i u narednom periodu dati svoj puni doprinos vašem razvoju i djelovanju.”

Galerija