Digitalna sredstva za učenje na daljinu – neformalno obrazovanje

Datum obavijesti: 13/03/2020

Zbog novonastale situacije koja se odnosi na zaštitu učenika i sprečavanje širenja bolesti nastale koronavirusom (COVID-19) te naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 11.03.2020. godine u kojoj se u tački 1. nalaže kantonalnim kriznim štabovima da u skladu sa procjenom epidemiološke situacije na području kantona, donesu naredbe o obustavi nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama u trajanju od 15 dana, u određenim kantonima je već donesena odluka o obustavi nastave.

Vezano za navedeno, UNICEF u BiH je na svojoj web stranici pripremio i objavio besplatna digitalna sredstva za učenje na daljinu sa mnogo korisnog sadržaja kako za djecu predškolskog doba i učenike osnovnih i srednjih škola, tako i za nastavnike i druge stručnjake u obrazovanju.

Radi se o neformalnom kurikulumu, a dostupni sadržaji su na engleskom jeziku. Iako dostupni sadržaji nisu na jezicima poučavanja, odnosno službenim jezicima u BiH, smatramo da će biti korisni mnogim nastavnicima, ali i učenicima koji vladaju engleskim jezikom.

Ispod se nalazi link na kojem možete pronaći navedene sadržaje:

https://wcmsprod.unicef.org/bih/besplatna-digitalna-sredstva-za-učenje-na-daljinu-tokom-zatvaranja-škola-zbog-covid-19?fbclid=IwAR32xHqfdB4SasJDAQ6Dh0LUtD6y6pSwFw_H5jH8QyYMcR-z5Ii_nSxqPg