Ministrica Dilberović čestitala Svjetski dan nastavnika

Datum obavijesti: 04/10/2018

U povodu Svjetskog dana nastavnika – 5.oktobra/listopada – svim učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima, profesoricama i profesorima, kao i svim zaposlenim u odgojno-obrazovnom procesu, čestitku je uputila federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti prof.dr. Elvira Dilberović.

Živimo u vremenu u kojem su, nažalost, mnogi zaboravili da prosvjetni radnici imaju ogromnu ulogu u našem životu i društvu uopće. Ovo je prilika da iznova podsjetimo na važnost njihovog posla i svakodnevnog rada, ali i na obavezu da im osiguramo zaslužen status. Uspjeh obrazovne reforme upravo ovisi o kvalitetnom i motiviranom učitelju te vjerujem da ćemo nastaviti sarađivati i zajednički raditi na razvijanju našeg obrazovanja i stvaranja što boljih uvjeta podučavanja i usvajanja znanja“, navodi se u čestitki te dodaje:

Dragi učitelji, nastavnici i profesori, ne zaboravite da Vaš plemeniti i odgovorni posao čini ovaj svijet boljim. Hvala Vam na trudu i strpljenju koji svakodnevno ulažete da bi naša djeca usvojila potrebna znanja i vještine te razvila pozitivne ljudske osobine“, stoji u čestitki federalne ministrice obrazovanja i nauke/znanosti prof.dr. Elvire Dilberović, u povodu Svjetskog dana nastavnika.

Inače, Svjetski dan nastavnika obilježava se od 1994. godine, kada ga je proglasio UNESCO želeći ukazati na važnost Preporuke o statusu učitelja, potpisane istoga datuma 1966. godine. Preporuka iz 1966. godine predstavlja glavni referentni okvir za rješavanje prava i odgovornosti nastavnika na globalnoj razini.