Ponuda 10-mjesečnog studija slovačkog jezika u Slovačkoj Republici u okviru „Modernizacijskog programa Slovačka 21"

Datum obavijesti: 28/04/2015

Ambasada Republike Slovačke u Sarajevu dostavila je obavijest o ponudi 10-mjesečnog studija slovačkog jezika u Slovačkoj Republici u okviru  „Modernizacijskog programa Slovačka 21".

Ministarstvo školstva, nauke, istraživanja i sporta Slovačke Republike u okviru  pomenutog programa nudi za akademsku 2015/2016. godinu jednom učeniku iz Bosne i Hercegovine sa završenom srednjom školom, mogućnost studiranja u Slovačkoj Republici što uključuje besplatnu 10-mjesečnu jezičnu i stručnu pripremu u Institutu za jezičnu i stručnu pripremu za strane studente Centra za daljnje obrazovanje Univerziteta Komenskog u  Bratislavi sa stipendijom Vlade Slovačke Republike u iznosu od 280,00 Eura mjesečno za plaćanje smještaja, hrane i ostalih troškova vezanih za studij u Slovačkoj Republici.

Navedeni studij ima za cilj jezičnu i stručnu pripremu učenika za prijemne ispite na visokim školama Slovačke Republike s ciljem daljeg visokoškolskog studija u Slovačkoj Republici na slovačkom jeziku u okviru studentskih odjeljenja tehničkog smjera.

Više informacija o programu s općim i finansijskim  uvjetima, kao i aplikacijski obrazac možete pronaći na sljedećem linku:

https://www.minedu.sk/modernization-program-slovensko-21-slovakia-21-scholarships-for-the-academic-year-20152016/

Aplikacijski obrazac za stipendiju zajedno s drugim dokumentima potrebno je poslati u Ministarstvo školstva, nauke, istraživanja i sporta Slovačke Republike do 29. maja 2015. godine.