Ministrica Dilberović primila novoimenovanu direktoricu Instituta za istoriju

Datum obavijesti: 28/09/2016

Federalna ministrica obrazovanja i nauke prof.dr. Elvira Dilberović, sa saradnicima, primila je u ponedjeljak, 26.09.2016. godine, u prostorijama Ministarstva, u Mostaru, novoimenovanu direktoricu Instituta za istoriju Sarajevo dr.sc. Seniju Milišić.

Dr. Milišić, inače viša naučna saradnica i dotadašnja v.d. direktorica Instituta,  izabrana je za novu direktoricu, na mandatni period od četiri godine, na 3.redovnoj sjednici Vijeća Instituta za historiju održanoj 08.08.2016. godine.

Ministrica Dilberović čestitala je direktorici Milišić na izboru, izrazivši uvjerenje da će ovu odgovornu dužnost obavljati uspješno i predano, s ciljem daljeg napretka ove naučne ustanove koja se bavi naučnoistraživačkim radom iz oblasti historije.

Na sastanku je razgovorano o daljoj saradnji i podršci Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke Institutu koji je od 2013. godine organizaciona jedinica Univerziteta u Sarajevu

Direktorica Milišić naglasila je da Institut teži zadržati visoke naučne standarde te nastaviti sa uspostavljanjem partnerskih odnosa sa sličnim institutima u Evropi i svijetu, realizirajući svoje ciljeve kroz naučne projekte i izdavačku djelatnost te organiziranjem naučnih konferencija, okruglih stolova, seminara, kao i naučnih i stručnih sastanaka iz oblasti historije.

Galerija