Stalni javni poziv za uvezivanje radnog staža prosvjetnim radnicima koji su radili u eksteritorijalnim školama za vrijeme i poslije rata u BiH

Datum obavijesti: 12. 06. 2024

U Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, odobrena su sredstva za finansiranje uvezivanja radnog staža prosvjetnim radnicima koji su radili u eksteritorijalnim školama za vrijeme i poslije rata u BiH. 

Na osnovu Odluke o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava  tekućih transfera utvrđenih Budžetom  Federacije  Bosne i Hercegovine za 2024. godinu Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke („Službene novine Federacije BiH“, broj  37/24), Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke objavljuje Javni poziv za uvezivanje radnog staža prosvjetnim radnicima koji su radili u eksteritorijalnim školama za vrijeme i poslije rata u BiH. 

Zahtjev za uvezivanje radnog staža prosvjetnim radnicima koji su radili u eksteritorijalnim školama za vrijeme i poslije rata u BiH treba popuniti na odgovarajućem obrascu, koji se nalazi u sklopu teksta Javnog poziva.

 

Tekst Javnog poziva – bosanski jezik

Tekst Javnog poziva – hrvatski jezik

Текст Јавног позива - српски језик