Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Datum obavijesti: 12. 2. 2024.

Federalna ministrica obrazovanja i nauke prof. dr. Jasna Duraković, sa saradnicima, boravila je u ponedjeljak, 12. 2. 2024. godine, u Novom Travniku i Travniku, gdje je uručila donacije knjiga tamošnjim bibliotekama. Kompleti odgovarajuće naučne i stručne literature darovani su Gradskoj knjižnici Novi Travnik, Mješovitoj srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Travniku, Mješovitoj srednjoj tehničkoj školi u Travniku, te Zavičajnom muzeju Travnik Memorijalnom muzeju Rodna kuća Ive Andrića.

U svim ovim ustanovama ministrica se zadržala u posjeti i razgovoru sa upravama i uposlenicima o saradnji, mogućoj podršci i planiranim projektima. 

Posebno nam je drago što imamo priliku podržati ove ustanove i obogatiti njihov bibliotečki fond, podržavajući obrazovanje i kulturu u zajednici. Ovim donacijama omogućit ćemo mladim ljudima pristup vrijednim resursima, potičući njihovu ljubav prema čitanju, učenju i istraživanju“,  istaknula je ministrica Duraković. 

Podsjetila je na kontinuirane napore Ministarstva usmjerene na realiziranje programa i projekata podrške izdavaštvu te bibliotečkoj djelatnosti. 

Zahvaljujemo se svima koji doprinose ovom projektu, prepoznajući ulogu i značaj izdavačke i bibliotečke djelatnosti, i radujemo se budućim inicijativama koje će nastaviti oblikovati budućnost obrazovanja u našoj zajednici“, dodala je ministrica Duraković. 

Zahvalila se svim institucijama na gostoprimstvu i istaknula da je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke otvoreno za buduću suradnje i projekte.

 

 

 

Galerija