Na Međunarodni dan studenata uručena priznanja najboljim studentima fakulteta Političkih nauka Univerziteta u Sarajevu

IMG-6f36e3b80f3c01e408d9e6592b434dba-V.jpg

Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine na Međunarodni dan studenata organizovao je prijem za istaknute studente fakulteta Političkih nauka u Sarajevu i uručio im simboličnu finansijsku podršku.

Četiri izuzetna studenta, čija dosadašnja postignuća svjedoče o njihovoj predanosti nauci, imali su priliku razgovarali sa potpredsjednikom Federacije BiH i iznijeti mu svoje planove za budućnosti ali i očekivanja od predstavnika vlasti.

S ciljem pružanja podrške i olakšavanja njihovog akademskog puta, Stojanović im je dodijelio i finansijsku podršku.

Prijemu su prisustvovali i prof. dr. Jasna Duraković, Federalna ministrica obrazovanja i nauke, te prof. dr. Sead Turčalo, Dekan Fakulteta političkih nauka. Oboje su iskazali zahvalnost gospodinu Stojanoviću, ne samo za njegovu ličnu i materijalnu podršku ovim mladim ljudima, već i za njegov pozitivan angažman kao predstavnika vlasti u Bosni i Hercegovini u rješavanju problema odlaska mladih. Istaknuli su važnost ovakvih aktivnosti usmjerenih ka pružanju podrške mladima u državi.

“Posebno me raduje prisustvo profesorice Duraković i profesora Turčala danas. Evidentno je koliko Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke na čelu sa profesoricom Duraković radi na uspostavljanju saradnje između obrazovnih institucija i predstavnika vlasti i vjerujem da je današnji događaj pridonio jačanju tih veza.” dodao je Stojanović.

Također, poželio je i sretan Međunarodni dan studenata svim mladim ljudima uz želju da svoj akademski i profesionalni put grade u Bosni i Hercegovini i postanu pokretači pozitivnih promjena u društvu i državi.

Galerija