U povodu obilježavanja Dana državnosti, ministrica Duraković u Cirihu se obratila bh. dijaspori

IMG-22c7e2a5622b61b5ddce84531345ee88-V.jpg

Već četvrtu godinu Zajednica "Moja BiH" koju čine bosanska udruženja centralne Švicarske (BKC Luzern, IBC Zürich, BKC Zug, IZBA Aargau, BKC Kula), organizirao je proslavu Dana državnosti izvan granica BiH.

Ova udruženja okupila su se oko zajedničke ideje, a to je promovisanje nacionalnih vrijednosti Bosne i Hercegovine. "Moja BiH" povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine okupila je sinoć sve Bosance i Hercegovce i njene prijatelje iz Švicarske ali i ostalih evropskih zemalja. Na svečanosti su prisustvovali član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović, Federalna ministrica obrazovanja i nauke prof. dr. Jasna Duraković, te Šemsudin Mehmedović zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Ovom prilikom u svom obraćanju ministrica Duraković je izrazila zahvalnost organizatorima na pozivu i časti da se može obratiti našoj dijaspori. Naglasila je da će u svom mandatu aktivno raditi na uspostavljanju bolje komunikacije sa bh. iseljenicima, te će kroz mehanizme koji su joj kao ministrici omogućeni pomoći u izgradnji jače saradnje bh. dijaspore sa matičnom državom. Također, naglasila je važnost očuvanja maternjeg jezika kao sastavnog dijela kulturnog i nacionalnog identiteta.

Galerija