Ministrica Duraković u Cirihu na radnom sastanku sa predstavnicima bosanskih škola

U okviru službene posjete Cirihu federalna ministrica obrazovanja i nauke prof. dr. Jasna Duraković sastala se na radnom sastanku sa predstavnicima bosanskih škola u Švicarskoj.

Na sastanku su predstavnici Bosanske škole u Švicarskoj - Dopunska škola Basel, Amir Mesanovic, Halida Đogić, Dopunska škola Zürich, Graben, Nermina Boloban, Jasmin Tajic, Teufik Delic, Dopunska škola Oberentfelden, Emina Zukanovic, Dopunska škola Zug, Hajrudin Mujkanovic, te Dženeta Halilović, zamjenica ambasadora Bosne i Hercegovine u Švicarskoj upoznali ministricu o problemima s kojima se susreću u svom radu.

Ministrica Duraković je upoznala predstavnike bosanskih škola u Švicarskoj o mogućnostima koje Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke može realizirati u okviru svojih zakonskih okvira i nadležnosti. Dogovoren je koordinirajući sastanak početkom naredne godine sa predstavnicima bosaskih škola u Švicarskoj u Mostaru u ministastvu obrazovanja do kada će se konkretnije odrediti prioriteti i modaliteti pomoći obrazovanja na maternjem jeziku naše dijapore u Švicarskoj.

Galerija