Sarajevo; Naučna i stručna izdanja za univerzitetske biblioteke u FBiH

31. 10. 2023 u 12:00

Obavještavamo vas da će federalna ministrica obrazovanja i nauke prof.dr. Jasna Duraković, u utorak, 31.10.2023. godine, s početkom u 12:00 sati, u prostorijama Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH u Sarajevu (Ulica Zmaja od Bosne br. 8), svim univerzitetskim bibliotekama na području Federacije BiH uručiti komplete enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature. Riječ je o 67 različitih naslova novije naučne i stručne literature, odnosno ukupno 514 primjeraka.  

Ovim kontinuiranim projektom želi se dodatno poboljšati bibliotečki fond svih javnih visokoškolskih institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine, u okviru kojeg je od 2012. godine do danas dodijeljeno sveukupno 7.880 naslova, odnosno 27.834 primjeraka recentnih naučnih i stručnih izdanja. Također, u okviru različitih programa podrške, Ministarstvo je u oblast bibliotečke djelatnosti u Federaciji BiH, od 2007. godine do danas, uložilo preko 5,5 miliona maraka. 

Inače, ovom prigodom bit će održana i Svečana manifestacija obilježavanja 78 godina od osnivanja NUB-a BiH, na kojoj će govoriti ministrica Jasna Duraković te dr. Ismet Ovčina, direktor Biblioteke. 

Pozivamo vas da medijski pratite ove događaje.