Promocija Zbornika radova o umjetnoj inteligenciji u Sarajevu

19. 04. 2023 u 11:00

Dvodnevnu konferenciju Umjetna inteligencija u Bosni i Hercegovini - istraživanje, primjena i perspektive razvoja, koja je održana prošlog proljeća u organizaciji INTERA Tehnološkog Parka i Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti, obilježilo je niz izlaganja o primjeni umjetne inteligencije u različitim područjima. Naime, više od 40 autora i koautora imalo je priliku predstaviti svoje znanstvene radove koji su fokus stavljali na primjenu umjetne inteligencije u tehnici, medicini i tehnološkom razvoju.

Svi njihovi radovi su sadržani u Zborniku radova  čiji su izdavači upravo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti i INTERA Tehnološki Park, a nakon Mostara, Zbornik će biti predstavljen i u Sarajevu, u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, u srijedu, 19.04.2023. godine, s početkom u 11:00 sati.

Promotori su: prof.dr. Tarik Zaimović i prof.dr. Samim Konjicija, a u ime autora obratit će se: prof.dr. Dušanka Bošković i prof.dr. Zikrija Avdagić te prof.dr. Zlatan Ajanović (on-line).

Moderator će biti dr.sc. Goran Karanović.