Stručna radionica „Medijsko izvještavanja o naučnim/znanstvenim temama“ Sarajevo, 22.09.2021. godine, 10:00 sati

22. 09. 2021 u 10:00

Obavještavamo vas da će u srijedu, 22.09.2021. godine, u prostorijama Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, u Sarajevu (Ulica Zmaja od Bosne br. 8, Kampus UNSA), s početkom u 10:00 sati, biti održana Stručna radionica „Medijsko izvještavanje o naučnim/znanstvenim temama“.

Radionica je organizirana za medijske radnike, a kako bi im se približio značaj izvještavanja o nauci te različiti načini na koje je nauka direktno povezana sa svakom vrstom društvenog i privrednog razvoja. Cilj je da naučne teme budu više prisutne u medijskom prostoru Bosne i Hercegovine kroz atraktivne i zanimljive priče te programske sadržaje, s obzirom da mediji imaju moć biti snažno pogonsko gorivo u razvoju i popularizaciji nauke u BiH.

Sudjelovat će: dr.sc. Goran Karanović, stručni saradnik za naučno istraživačku infrastrukturu i naučni kadar u FMON, prof.dr. Maja Arslanagić-Kalajdžić, direktorica Centra za istraživanje i razvoj UNSA i vanredna profesorica na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta UNSA te doc.dr.sc. Dragan Markovina, posvjesničar, publicist i novinar.

Organizatori su: Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti i Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH.

Pozivamo Vas da medijske pratite ovaj događaj.