Predstavljanje knjige „Teorija helikoptera“ Mostar, 26.01.2018. godine; 16:00 sati

26. 01. 2018 u 16:00

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti, u suradnji sa Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru, organizira predstavljanje knjige „Teorija helikotera“, autora Ivana Salaia i Dijane Krešo-Mišić.

Predstavljanje će biti održano u petak, 26.01.2018. godine, u Amfiteatru Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, s početkom u 16:00 sati, a o knjizi će govoriti: prof.dr.sc. Šimun Bogdan, dr.sc. Alija Cigić, profesor emeritus, Željko Rakić, dipl.ing. te predstavnici organizatora.

Pok.profesor Ivan Salai (1929. – 2011.), suradnik i djelatnik prijeratnog Sokola, dao je značajan i nemjerljiv doprinos znanstveno-istraživačkom i istraživačko-razvojnom radu ovog nekadašnjeg mostarskog proizvodnog giganta te u ovoj knjizi uspio spasiti od zaborava jedan dio teško stečenih znanja i iskustava proisteklih proizvodnjom različitih tipova letjelica, između ostalog, i helikoptera.

Izloženi materijali nastali su potkraj devedesetih godina prošlog stoljeća, a sistematizirani su do 2002. godine. Uz suglasnost obitelji Salai i koautorice mr.sc. Krešo-Mišić, knjigu je izdalo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti, prepoznajući njezinu znanstveno-stručnu vrijednost i kvalitetu te činjenicu da je izložena materija deficitarna na ovim prostorima.

Pozivamo Vas da medijski pratite ovaj događaj.