Stipendije „Istanbul Ticaret“ univerziteta

Zainteresirani kandidati iz Bosne i Hercegovine imaju priliku za dobivanje stipendija od strane „Istanbul Ticaret“ univerziteta.

Stipendije se obično dodjeljuju za izvrsnost u učenju i studiranju u određenoj oblasti i dodjeljuju se diskreciono. Mogućnosti pune i djelomične stipendije u različitim omjerima dostupne su samo državljanima stranih zemalja uz zahvalnost i ocjenu prijemne komisije. 

Stipendija pokriva samo školarinu na fakultetu. Studenti koji žele aplicirati za stipendiju trebaju provjeriti datume do kojih se mogu prijaviti za dobivanje stipendije. Zainteresirani kandidati iz Bosne i Hercegovine koji ispunjavaju uvjete za dobivanje stipendije bit će pozvani na intervju. Evaluacija prijava za stipendije uključuje 60% ekvivalentnosti diplome u sistemu od 100 bodova i dodatnih 40% performansi usmenog ispita.

Obrazac za prijavu na ispit za dobivanje stipendija za 2024. godinu

Zainteresirani kandidati iz Bosne i Hercegovine koji žele aplicirati na stipendijski program „Istanbul Ticaret“ univerziteta trebaju pristupiti online ispitu koji se nalazi na sljedećoj web adresi: https://international.ticaret.edu.tr/bachelors-degree-scholarship-exam-application-form-fall-2024/

Ostale informacije

Više informacija o ovom stipendijskom programu, kao i o samom Univerzitetu, zainteresirani kandidati iz Bosne i Hercegovine mogu pronaći na web adresi: https://international.ticaret.edu.tr/

Dokumenti vezani za konkurs