Stipendije za studij na univerzitetima u Iranu

Ministarstvo civilnih poslova poslalo je informaciju da je Ministarstvo nauke, istraživanja i tehnologije Islamske Republike Iran raspisalo konkurs za dodjelu stipendija zainteresovanim kandidatima iz Bosne i Hercegovine za studije na univerzitetima u Iranu. Ambasada Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini će održati dva sastanka za prijem studenata iz Bosne i Hercegovine i to za prvi i drugi semestar. Termin održavanja prvog sastanka za prvi semestar je 22. 7. 2024. godine, a termin održavanja drugog sastanka za drugi semestar je 18. 12. 2024. godine.

Dokumenti za podnošenje prijava

Zainteresovani kandidati iz Bosne i Hercegovine trebaju poslati sljedeće dokumente: lična fotografija, prijepis ocjena, svjedodžbu o završenom obrazovanju, biografiju i pasoš.

Rokovi i način prijave

Krajnji rok za podnošenje prijava je 2. 7. 2024. godine. Dokumenta bi trebalo skenirati i učitati u odgovarajućoj kvaliteti u JPG formatu i zatim poslati na sljedeću e-mail adresu: z.yousofvand@saorg.ir s kodom za praćenje.

Ostale informacije

Zainteresovani kandidati/kinje iz Bosne i Hercegovine više informacija o ovom Univerzitetu mogu pronaći na sljedećoj web adresi: www.saorg.ir

 

Dokumenti vezani za konkurs