Poziv za saradnju u okviru Erasmus+ programa

Državni institut stranih jezika Namangan iz Republike Uzbekistan se elektronskim putem obratio Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine izražavajući zainteresiranost da u svojstvu partnera učestvuju u projektima mobilnosti ili izgradnje kapaciteta unutar Erasmus+ programa. 

Institut je osnovan u gradu Turakurgan – Namanganska oblast, Uredbom predsjednika Republike Uzbekistan br. 275, 09. 06. 2022. godine, a ima fakultet, 6 odsjeka, 16 obrazovnih područja osnovnih studija i 8 specijalnosti postdiplomskih studija. Oblasti studija su uzbekistanski, ruski, njemački, arapski, perzijski, korejski, kineski i japanski jezik. U 2024. godini je planirano i osnivanje programa za italijanski i španski jezik. 

Zainteresirani su da se u svojstvu partnera priključe svi mogućim projektima u okviru Erasmus+ programa i konkretnije za rad u oblasti menadžmenta univerziteta, osiguranja kvaliteta, razvoja nastavnih planova i programa, obuke nastavnika i stručnog usavršavanja, ali i predmeta kao što su jezici, društvene nauke, psihologija, pedagogija, predškolski odgoj i obrazovanje, ekonomija. 

Više informacija je moguće dobiti putem e-maila murodilla85@mail.ru kontakt osoba je PhD Murodilla Yakubbaev.

 

Dokumenti vezani za konkurs