Stipendijski program „IAEA Marie Sklodowska-Curie Fellowship Program (MSCFP)“

Posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Federalno ministartvo obrazovanja i nauke zaprimilo je informaciju koju obavljuje:

Stipendijski program „IAEA Marie Sklodowska-Curie Fellowship Program (MSCFP)“ je program namijenjen mladim ženama sa svrhom da ostvare karijeru u polju nuklearnih nauka. U tu svrhu, MSCFP osigurava stipendije odabranim studenticama koji studiraju za magisterij iz predmeta vezanih za nuklearnu energiju, kao i mogućnosti stažiranja koje omogućava IAEA u trajanju do 12 mjeseci.

Oblasti studiranja koji su namijenjene zainteresiranim kandidatkinjama iz Bosne i Hercegovine uključuju sljedeće:

  1. Nuklearna energija:
  2. Nuklearne nauke i primjena:
  3. Nuklearna sigurnost:
  4. Neširenje oružja masovnog uništenja:

Stipendijski program „IAEA MSCFP“ je otvoren za studentice iz država članica IAEA koje ispunjavaju sljedeće uvjete za upis:

  • Da su ženskog spola i
  • Da su upisane ili im je upis prihvaćen na master studij na nekom od akreditiranih univerziteta iz oblasti nuklearne nauke (Prednost će imati kandidatkinje iz Bosne i Hercegovine s nadprosječnim akademskim kvalifikacijama 75% ili više ili GPA veći od 3 do 4).

Više informacija o ovom stipendijskom master programu potražiti na: https://www.iaea.org/services/key-programmes/iaea-marie-sklodowska-curie-fellowship-programme/information-for-applicants

Krajnji rok za podnošenje aplikacije je 30.09.2023. godine.

 

Dokumenti vezani za konkurs