Svjetski kup međunarodnog prava 2024. u Washingtonu

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine dostavilo je  Federalnom ministartsvu obrazovanja i nauke/znanosti  informaciju o Svjetskom kupu međunarodnog prava 2024. u Washingtonu, za studente prava pod nazivom Jessup natjecanje („Svjetski kup međunarodnog prava“). Ovo natjecanje sada ulazi u 65 godinu i uključuje studente sa skoro 700 pravnih fakulteta u skoro 100 zemalja širom svijeta. Izvršni direktor Udruženja studenta međunarodnog prava, koji je zapravo globalni administrator ovog međunarodnog natjecanja u pravu, obratio se Velelposlanstvu Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama s molbom da se poveže s odgovarajućim partnerima na pravnim fakultetima u BiH, odnosno nadležnim institucijama za pravo u našoj zemlji, kako bi im predložio sudjelovanje na međunarodnom natjecanju pravnika 2024. godine u Washingtonu.

Jessup natjecanje pruža priliku ambicioznim odvjetnicima i pravnim stručnjacima da podrobnije razumiju pitanja međunarodnog prava i usavrše pismene i usmene pravne argumentacije. Također, natjecanje predstavlja i jedinstvenu priliku za umrežavanje budućih lidera prava, poslovanja i politika iz cijelog svijeta, te dodatno usavršavanje.

Više informacija o ovom značajnom događaju može se naći na Web stranici: https://www.ilsa.org/about-jessup/

RASPORED ZA JESSUP 2024

 

31.07.2023.

OBJAVA službenih Jessup pravila

Dodaci nacionalnim pravilima bit će objavljeni čim budu dostupni.

1.08.2023.

PRIJAVE EKIPA SU OTVORENE

15.09.2023.

OČEKIVANO OBJAVLJIVANJE problema Jessup

6.10.2023.

PREDVIĐENO POKRETANJE Osnovnih materijala

Svi osnovni materijali bit će objavljeni na web stranici ILSA-e, a materijali će se dodavati s vremena na vrijeme tijekom Jessup sezone. Timovi se potiču da nastave provjeravati ažuriranja na web stranici Osnovnih materijala.

15.10.2023.

ROK za zahtjeve timova za ispravke i pojašnjenja problema Jessup

Zahtjevi se moraju podnijeti putem online obrasca koji se nalazi na početnoj stranici vašeg tima.

10.11.2023.

ROK za upite o podobnosti

Ovo je posljednji dan na koji pojedinci mogu zatražiti posebno dopuštenje Izvršnog ureda za natjecanje prema Službenom pravilu 2.4.

16.11.2023.

PREDVIĐENI DATUM OBJAVE ispravaka i pojašnjenja Jessupovog problema

17.11.2023.

ROK za prijavu

(online obrazac i plaćanje) za sve timove.

 

ROK za dostavu popisa ekipa

Ovo je posljednji dan kada timovi mogu predati imena svojih članova tima i savjetnika.

12.01.2024.

ROK za podnošenje spomenica

Spomenice se moraju dostaviti Izvršnom uredu u skladu sa Službenim pravilima. Nacionalni dodatak službenim pravilima može nametnuti dodatne zahtjeve za podnošenje. Timovi su dužni razumjeti zahtjeve za prijavu iz Službenih pravila i Dodatka nacionalnim pravilima, ako postoje, koji su objavljeni na web stranici ILSA-e.

15.01.2024.

DISKVALIFIKACIJSKI ROK za nepodnošenje spomenica

Ako Tim ne podnese svoje Memorijale Podnositelja i Tuženika do tog dana, Tim će biti diskvalificiran iz Natjecanja. Bilo koja Spomenica predana u roku za predaju, ali prije roka za diskvalifikaciju, podliježe primjenjivim zakašnjelim kaznama.

01. – 03. 2024.

NACIONALNA I PRIJATELJSKA KOLA

Timovi iz jurisdikcija s više od jednog registriranog tima moraju sudjelovati u kvalifikacijskim rundama. Nacionalna i prijateljska runda mogu se održati virtualno ili osobno. Timovi koji napreduju nastavit će se natjecati u međunarodnim rundama White & Case.

30.03.2024.

SVEČANO OTVARANJE MEĐUNARODNIH KRUGA WHITE & CASE

6.04.2024.

WHITE & CASE JESSUP CUP – UTAKMICA ZA SVJETSKO PRVENSTVO

 

Natječajni materijali bit će objavljeni 15.09.2023.

Pravila Jessup 2024 bit će objavljena 31.07.2023.

Promotivni materijali za Jessup 2024 bit će dostupni kasnije.

 

Dokumenti vezani za konkurs