Program stipendiranja za master studije za žene iz STEM nauka iz Bosne i Hercegovine i zapadnog Balkana

British Council je otvorio Program stipendiranja za master studije za žene iz STEM nauka iz Bosne i Hercegovine i zapadnog Balkana, u partnerstvu sa tri univerziteta iz Ujedinjenog Kraljevstva: Cranfield University, University of St Andrews i City University of London. 

Ovo je izuzetna prilika da se motiviraju žene nastaviti karijeru u nauci, što je cilj ovog programa, te završe master studije na nekom od visoko rangiranih univerziteta u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

Ideja programa je također da se naučeno primjeni u zemlji studenta odmah nakon stjecanja master diplome, pa se od naših sudionica programa očekuje da se po stjecanju master zvanja vrate u Bosnu i Hercegovinu. Inače, program ne postavlja ograničenja po pitanju godina, a postoji mogućnost i da žene sa djecom mogu boraviti u UK tokom master studija. 

Informativni vebinar na kome će se predstaviti univerziteti će se održati 28.03.2023. godine u 11.00 (link za registraciju je: https://forms.office.com/e/NTXNhTUHx2), a rokovi za prijavu na master programe su: 

  • 07.04.2023. za Cranfield University
  • 12.94.2023.  za University St Andrews
  • 17.04.2023. za City, University of London. 

Ovaj program je regionalna inicijativa, a koja je dio globalnog British Council programa, a sve informacije o programu se nalaze na sljedećem linku: http://bit.ly/3HTs8jn

 U prilogu možete naći direketne linkove ka univerzitetima, gdje se nalazi više informacija o ukupno 43 master programa koji su u ponudi ove godine za kandidatkinje iz Bosne i Hercegovine i zapadnog Balkana.

 

Dokumenti vezani za konkurs