„CDEDU“ program stipendiranja doktorskog studija

Univerzitet u Koventriju (Coventry University), Univerzitet Arhus (Aarhus University) i Vijeće Evrope (Council of Europe) pozivaju sve zainteresovane kandidate da se prijave na doktorski „PhD“ program stipendiranja koji treba početi u septembru/rujnu 2023. godine.

Uspješni kandidat će se upisati u Centar za globalno učenje (GLEA) Univerziteta Coventry kao svoju matičnu instituciju. Oni će preuzeti program doktorskog istraživanja pri „cotutelle“ programu i pod nadzorom akademskih stručnjaka sa univerziteta Coventry i Aarhus te stručnjaka za politiku iz Vijeća Evrope.

Program „Cotutelle“ će uključivati boravak od najmanje jedne godine u Centru za budućnost visokog obrazovanja (CHEF), Univerziteta Aarhus u Danskoj, i do 6 mjeseci za obavljanje terenskog rada sa stručnim savjetnikom Vijeća Evrope u Strazburu, Francuska.

„Cotutelle“ program nudi doktorskim istraživačima priliku da unaprijede svoje vještine i stručnost u oblasti visokog obrazovanja i ostvare dvostruku nagradu iz Coventryja i Aarhusa, dok razvijaju svoje interkulturalne i međunarodne vještine, te stvaraju međunarodne mreže i saradnju. 

Troškovi koji su pokriveni ovim stipendijama

  • Školarina,
  • Stipendija i
  • Dodatne naknade.

Traženi uvjeti za apliciranje na „CDEDU“ PhD program stipendiranja

  • Bachelor (nagrađena) diploma u relevantnim disciplinama/predmetnim oblastima za ovaj PhD program stipendiranja,
  • Potencijal za uključivanje u inovativna istraživanja i da se završi doktorat z roku od 3,5 godine,
  • Zainteresirani kandidati moraju pokazati odgovarajuće znanje engleskog jezika (ovo se odnosi na kandidate kojima engleski jezik nije maternji jezik). Opći zahtjev je minimalni ukupni IELTS akademski rezultat od 7,0 sa minimumom 6,5 u svakoj od četiri sekcije, ili TOEFL iBT test sa minimalnim ukupnim rezultatom od 95 sa minimumom 21 u svakoj od četiri sekcije.

Za više detalja zainteresovani kandidati mogu pristupiti sljedećem web site-u: https://www.coventry.ac.uk/research/research-opportunities/research-students/making-an-application/research-entry-criteria/

Dodatni zahtjevi

  • Master diploma u trajanju od dvije godine ili 120 ECTS, ocjena za master rad (ili ekvivalent) mora biti minimalno 60%

Proces apliciranja

Aplikacije se podnose online putem preko sljedeće web adrese: https://pgrplus.coventry.ac.uk/studentships/ge-the-role-of-universities-in-creating-a-democratic-europe

Rokovi

Krajnji rok za prijavu je 07.04.2023. godine.

Ostale informacije

Više informacija o ovom doktrorskom programu stipendiranja mogu se naći na sljedećoj web adresi:

https://www.coventry.ac.uk/research/research-opportunities/research-students/research-studentships/the-role-of-universities-in-creating-a-democratic-europe/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dokumenti vezani za konkurs