UNESCO - osmi poziv za podnošenje zahtjeva za finansiranje projekata sredstvima iz Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD).

Datum obavijesti: 16/03/2017

Fond je formiran 2005. godine  s ciljem investiranja u projekte zemalja u razvoju, koji vode ka strukturalnim promjenama kroz upoznavanje politike i strategija koje direktno utiču na stvaranje, proizvodnju, distribuciju i pristup raznolikosti kulturnih izraza.

Smjernice o upotrebi resursa IFC-a možete vidjeti na sljedećem linku: http://en.unesco.org/creativity/sites/creativity/files/guidelines_ifcd_en_0.pdf

Projekti koje podržava IFC u skladu su sa Konvencijom o zaštiti i promociji raznolikosti kulturnih izraza iz 2005. godine i pokrivaju širok spektar aktivnosti, od izgradnje kapaciteta do analize i razvoja politika, podrške preduzetništvu i konsolidacije kulturnih industrija.

IFCD-ov vodič sa bilješkama ima za cilj da aplikantima pomogne da na što efikasniji način pripreme svoje prijedloge projekata. Smjernice i prijedloge za apliciranje možete naći na sljedećem linku : http://en.unesco.org/creativity/sites/creativity/files/ifcd_annotated_guide_2017.pdf

Rok za podnošenje zahtjeva je 14. april 2017. godine. Sve prijave podnose se putem zvanične online platforme IFCD-a, te zahtjevi poslati mailom ili pismom neće biti uzeti u razmatranje.

Sve informacije o proceduri podnošenja zahtjeva i selekciji, možete pronaći na linku: http://en.unesco.org/creativity/ifcd/apply/selection-procedure.

Guidelines IFCD EN

IFCD Annotated Guide 2017

IFCD List Developing Countries Eligible 8call EN 2017

Letter NatCom 8thcall EN